Jij en jouw belevings- en leefwereld

De harmonie tussen lichaam en geest. Tussen leefwereld en jouw innerlijke wereld. Tussen dualiteit en non-dualiteit. Jijzelf in jou zelf en jijzelf in de door jou gecreëerde buitenwereld. Want het zijn jouw gedachten en jouw emoties die ervoor zorgen hoe jij op die buitenwereld reageert. Jij maakt zelf jouw belevings- en leefwereld.

Ik neem je mee in uiteenlopende kennis over Westerse- en Oosterse (oude) wijsheden, boeddhisme, advaita vedanta, filosofieën, inzichten, wetenschap, bewegen, voeding, brein, ego, meditatie, methoden, oefeningen, ervaringen en veel meer. Ik laat je er kennis mee maken en geef je handreikingen en oefeningen waardoor je de effecten gaat ervaren. Daarmee kun jij jouw levensfilosofie verfijnen en mogelijk je levensstijl daarop aanpassen.

Je wordt geïnspireerd, geënthousiasmeerd en gemotiveerd om verder onderzoek te gaan doen op bepaalde onderwerpen. Zo is dit bij mij ook gegaan. Het geeft je meer inzicht waardoor je gemakkelijker en vrijer in het leven kunt gaan staan. Ik wil je graag helpen en een eindje meelopen op je ontdekkingstocht.

Ik geef je mogelijkheden om te komen tot nieuwe inzichten, zingeving, vrijheid en plezier zodat je ‘gewoon’  echt jezelf kunt zijn

Sta open voor persoonlijk ontwikkeling

Je gaat de binnenkant (ziel, geest, brein, geheugen, ego, hart) van jezelf in kaart brengen. Je innerlijke zelf leren kennen en begrijpen. Jezelf zoals je bent te accepteren en waarderen met jouw bijzondere persoonlijke kenmerken, drijfveren en talenten. Te onderzoeken welke betekenis jij aan je leven wilt en kunt (gaan) geven zonder te ‘moeten’ voldoen aan de normen van anderen. Doorgronden wat het ego met mensen en dus met jou doet. Inzien wat oude wijsheden en universele wetten je daarover kunnen leren. Dit raakt en maakt spiritueel zonder zweverig te worden.

Vervolgens ga je de buitenkant (maatschappij, cultuur, werk, geloof, lichaam, voeding) leren doorzien in hoe dit jou heeft gevormd en waar je dagelijks deel van uit maakt of gebruik van maakt. Je leert doorgronden hoeveel invloed dit heeft (gehad) op jouw leven en hoe je daar mee om kunt gaan en balans kunt brengen in je binnen- en buitenwereld (non-dualiteit en dualiteit). Van daaruit kun je (zelf)bewuste keuzes maken die bijdragen aan je algehele vitaliteit en vrijheid.

Van Spiritualiteit naar Vitaliteit

We gaan niet (zomaar) beginnen met veranderingen in voeding, bewegen, gedrag en omstandigheden. Dat is vooral enkel gericht op lichaam en ego en wordt zonder verdieping teveel beïnvloedt door anderen. Eerst onderzoeken we wie, wat en hoe jij bent en wat jij wilt in het leven. Dan gaan we inzien hoe je positieve veranderingen in je levensfilosofie, omstandigheden en levensstijl zou kunnen aanbrengen. Leren wat echt bij jou past en waardoor jij zoveel mogelijk jezelf kunt zijn.

Als je naar ‘iets’ op zoek bent maar het maar niet kunt toewijzen wat dat is en wat je ermee moet of kunt, dan biedt deze leergang een mogelijkheid om dat te gaan doorgronden. In te zien dat jouw betekenis van je leven en je levensgeluk niet wordt bepaald door externe factoren zoals status, carrière, bezit, rijkdom of normen van anderen. Het wordt bepaald door wat jouw innerlijk kompas, je gevoel, je hart en je ziel jouw ingeeft. Als je dat de ruimte geeft, dan wordt het pas echt geweldig.

Een mooie bijkomstigheid is dat als het goed gaat met jou en jij goed in het leven staat, jouw nieuwe ik ook een positieve uitwerking heeft op je omgeving. Zowel je gezin, collega’s en medewerkers zullen dit zeer weten te waarderen. Alles wordt hierdoor gemakkelijker, plezieriger en leidt ook nog eens tot meer enthousiasme en motivatie en daarmee tot meer prestatie.