Radicaal veranderen DE oplossing?

Ben je niet tevreden met je huidige omstandigheden? Zoek je naar verlossing, vrijheid en verandering? Ben je voornemens om radicaal je situatie te veranderen?

Let dan op !  Want als je verwachting is dat je een veel beter en fijner leven gaat krijgen dan is de kans groot dat jij jezelf (en anderen) gaat teleurstellen.

Stel dat jij je voorneemt om ander werk te zoeken, je huidige woonsituatie te veranderen, je partner te verlaten, helemaal van koers gaat veranderen of je levensstijl radicaal gaat omgooien. Nadat je dat hebt gedaan krijg je ook weer uitdagingen, ontstaan er andere vraagstukken en problemen en wordt je weer anders op de proef gesteld.

Je probeert enkel of vooral om alles wat er aan jouw buitenkant plaatsvindt te veranderen. Daarin ligt veelal niet DE oplossing. Veel kans dat op niet al te lange termijn jij weer toe bent aan een nieuwe zoektocht naar verandering omdat het dan weer niet goed voelt.

Zelfs als je bijvoorbeeld de jackpot hebt gewonnen en financieel kunt doen en laten wat je wilt, dan nog ontstaan er nieuwe situaties die niet bijdragen aan algehele vrijheid en tevredenheid.

Je zoektocht dient vooral naar de binnenkant van jou te gaan. jezelf beter leren kennen, jezelf begrijpen en de wereld om je heen leren doorzien, begrijpen, accepteren en waarderen. De weg naar geluk, tevredenheid en vrijheid creƫer jezelf en staat (bijna altijd) los van de situatie waarin je verkeert of de omgeving waarin je leeft. Jouw persoonlijke zoektocht naar jezelf daarin ligt DE oplossing.

Daarmee kun je op zoek naar mogelijkheden binnen je huidige context. Kleine aanpassingen kunnen verandering brengen zonder radicaal in te grijpen. Het is toch zonde als je spijt krijgt van je te radicale veranderingen. Wat je daarmee jezelf en anderen aandoet. Terwijl het ook echt anders kan.

Leer meer van kennis, inzichten, filosofieƫn, levensstijlen, enz. Haal daaruit die zaken die jou aanspreken en integreer ze in jou leven. Het werkt !

En natuurlijk kunnen wij je helpen m.b.v. coaching of mentorschap. Maar kijk ook eens naar onze inspiratiedagen of de online en fysieke leergang(en).